Har du og din kjære planer om å gifte dere i kirken?

Dersom det er slik, kan dere nedenfor sjekke om kirken dere ønsker, har ledig tidspunkt for vielsen. Hvis dere er usikker på hvilken kirke dere hører til, se; www.kirken.no. Der kan dere skrive inn bostedsadresse og søke opp hvilken menighet dere sokner til. Det er mange som ønsker å gifte seg om sommeren, så det kan være lurt å være ute i god tid for å få innfridd ønsket dato.

Vi vil gjøre vårt ytterste for å etterfølge deres ønske om dato, mens tidspunktet på dagen vil bli endelig bekreftet pr.mail fra Kirkekontoret. Alt av papirer dere vil trenge til den store dagen, finner dere på www.skatteetaten.no . Dere kan også skrive ut disse på www.kirken.no. Når den store dagen nærmer seg, tar presten kontakt med dere for å avtale tidspunkt for en vigselssamtale. En vigselssamtale er et møte mellom dere og presten som skal vie dere. Her går man bl.a. igjennom det praktiske som skal skje under selve vielsen i kirken. Det er også rom for å stille spørsmål om det man måtte lure på i forbindelse med ekteskapsinngåelse.

Ønsker dere å gifte dere i en annen kirke enn den dere sokner til, så er dette også mulig, men da er det dessverre ikke gratis. De som bor utenom soknet må betale for leie av kirken (inkludert arbeidstid for organist og kirketjener).  Det kan også være lurt å merke seg at adgangen kan være begrenset hvis det er en populær kirke å gifte seg i.

Les mer om vigsel på www.kirken.no.

Skjema for forespørsel om vigsel finner du her